Alışveriş Çantası

/
3 Comments
Geçen seneden beri alışverişlerde naylon poşet almamaya çalışıyorum. İnsan poşet kullanmayı bırakırken, çevresindekileri de sigara içenler gibi algılıyor: "Hayır, bıraktım" "Lütfen, almayacağım" "Bu çevreye zararlı"

Fakat geçen yaz tam bir fiyasko yaşadım. Alışverişe asla planlı çıkmadığım için, çantam da hep evde kalıyordu. Poşetlerle eve dönüyordum kendime kızarak.

Bu yıl yine aynı hevesle kendime daha kullanışlı bir alışveriş çantası arayışı içerisindeydim; hatta buradan kendime bolca file tedarik etmek üzereydim. İskenderun'da laf lafı açarken, Leyla Teyze Hollanda'da bunları çok kullandığını söyledi ve bana bu iki çantayı verdi.

Tanesi 1€'dan satılan bu çantalar, kılıflarının içerisinde küçücük oluyorlar.(10 cm kadar) Üzerlerindeki çıtçıtları ile kapanıyor ve çantaya atılıp unutuluyorlar. Kumaşları şemsiye kumaşı gibi, naylonlu değil ama fışırdak ve biraz daha yumuşak. Yağmuru geçirmediklerini umuyorum hehe. Alttaki kancalarla çantanın içinde bir yere sabitleniyor ya da yandan sallandırılıyorlar. Leyla Teyze'ye teşekkür ediyorum, uzun zamandır aradığım alternatif bir yol sağladı bana.

Yukarda kahverengi çantanın açık versiyonu görünüyor. Fileden farkı içi görünmüyor, taşıma yerleri rahat. Tabi bendekiler biraz teyze işi gibi duruyor eheh olsun, üşenmezsem üzerine birşeyler dikebilirim.

Burada leopar desenlisi açık olarak görünmekte, çok kokoşşş! Hehe!

Yukarıdaki de vakt-i zamanında (20 küsür yıl kadar önce) Almanya'da Migros poşeti kadar yaygın olan bir market çantasıymış. Keten, 35x25cm ölçülerinde, arkası düz önü baskılı. Teyzemin eşyalarını kurcalarken bulup el koymuştum 5-6 yıl önce. Ona da nereden geldiyse artık... O zamandan beri her işi yaptı bu çanta, örgü çantası oldu, alışveriş çantası oldu, en çok da yazları el çantası olarak kullandım. Şimdi kapıya ekmek poşeti yerine bunu asıyorum, neyse ki yıkanınca pırıl pırıl oldu.

Sonuncusu, bu senenin Gelibolu Şafak Ayini'nden. Detaylarını daha sonra yazarım, ancak katılanlara böyle bir keten çanta içinde çeşitli kartpostallar, broşürler, tören programı, çöp torbası, yağmur için panço vb veriyorlar. Çok hoş düşünülmüş, çantası da çok güzel. Yine naylon poşetlere alternatif kullanılabilir, ben şimdilik pazara giderken yandan asıyorum, onu bunu atıyorum içine.

Bugünlük bu kadar. Yarın annemler geliyor, yeni evi ilk defa görecekler ve ev buna pek hazır değil hehehe. Görüşmek üzere..



You may also like

3 yorum:

Anne ve Bebisi dedi ki...

Ben de aynen senin gibiyim :) Sana o kokoşların cool olanlarından bulursam alayım şekerim :) Ancak burda hiç görmedim, bana da bir arkadaş ABD'den hediye gönderdi. Burda daha çok ketenler var ama o kokoş cinsleri en süperi, hiç yer tutmuyorlar.

Yazmak iyidir... dedi ki...

Kendi yazımla ilgili yorumumu yazıp rahatlamak isterim: Yavaaaaan yavan yavan yavan. Çok yavan bir yazı olmuş bu.
Hatta bana "How I Met Your Mother"da Ted'e iğrenç baba esprileri yaptığını söyledikleri bölümü hatırlattı...

marieantonia dedi ki...

Bence hiç de yavan olmamış, hatta fonksiyonel olmuş :) Geçen gün pazarda bu çantaların Hello Kitty'li olanlarından görünce atlayıp birkaç tane satın aldım :) (birisi de sana).

İzleyiciler