Hörli Börli

/
9 Comments
Sabah kalktım, birkaç iş yapsam iyi olur aslında ev için vs dedim. Aman Allaahım, meğer yapılacak ne kadar çok şey varmış!!!

Önce Jotun'a uğradım, beleş keşif yapıyorlarmış, onu ayarladım. Yani eve gelip duvarların durumuna vs bakarak boya önerisinde bulunuyorlar, astar lazım mı falan söylüyorlar. Aslında bizim boyacı iyidir, bunu o da yapar. Ancak benim derdim, bana renk önermeleri. Halen kırmızı çalışma odası nasıl yapılır, bulamıyorum.

Sonra bizim boyacı amcayı aradım. Mırın kırın etti. Hani birkaç ay sonra hazır olurdunuz dedi. Ben de elimize biraz para geçti, hemen kapılara gömdük, siz de gelin size de gömelim, diyemedim tabi. 6'da gelicem dedi. Sanırım fiyat verecek. Sonra da bayramdan önce başlayacak (umarım).

Sonra yatakçıya uğradım. Yatak başını, bazayı ve yatak süngerini netleştirdim. Aslında bunları sevgilimle geçen hafta seçmiştik, ama fiyat ve kaplaması belli değildi. Şimdi unutmadan telefon edip siparişimi kesinleştirmem lazım.

Sonra kayınvalidemi aradım. Sevgilimin demesi, gelinliği onlar alacakmış. Ve ben geç kalma sınırındayım. Bir gelinlikçi var, pahalı. Ama nedense kadına da güvendim. Of ki ne of. Elif muhtemelen ilk kez buradan okuyacaksın ama, ben yengeden vazgeçmek üzereyim. Neden: Kuzenlerinde gördüğüm gelinlikler çok güzel, temiz dikilmiş vs ama nedense, dümdüz elbise gibiler. Yani, senin gelinliğini de hatırlıyorum Ebru'nunkini de, bende hep "vaaay çok güzel" hissi uyandırmışlardı. Ama neden şimdi fotolara bakınca çok söndü bu hissim anlayamıyorum Eliiif!!! Neyse sen takılmazsın kimde diktirdiğime. Merak etme, yengeye arayıp söylicem her bişey netleşince...

Hala modelde karar kılamadım. Şu blogu kaç kişi okuyor, pek azdır eminim ama. Okuyanlar fikirlerini beyan ederse çok hoş olur. Efendim, yüklediğim şu fotodaki askıları tülden olan modelle bunun straplesi arasında kaldım ben. Fotoğraftaki gibi sade değil de biraz daha pompiş bir etek, biraz da gövdesinde pırıltı düşünün.

Şimdi.. Bilen bilir, bende sırt desen kilometrelerce. Övüntü değil, plajda mütamediyen yüzücü müsünüz sorularına maruz kalırım. Sırtımı degajemi severim. Gene de bas bas göstermektense genelde parça parça göstermeyi severim :P O kadar büyük ki :PPP Neyse, bu görmüş olduğunuz gelinlikteki askılar acayip buğulu bir görüntü yaratıyor. Eh, bizim de Ekim sonu düğünmeyşın. Biraz kış temalarına dönmekte sakınca da olmaz. Ama gene de, acaba bu askılar yüzümün etrafında, gereksiz kalabalık bir görüntü oluşturur mu bilemedim.

Bu kararı vermem için son 2 gün. O yüzden yorum yazsanız ne tatlı olur. Belki aklıma gelmeyen birşey söylersiniz. Gene cumartesi günü başlayan yazım sürecimi bugün sonlandırdım. Artık kusuruma bakmayın..


You may also like

9 yorum:

Anne ve Bebisi dedi ki...

Kisisel olarak straplezi sevmiyorum. Cok ucuz bir goruntu hissi uyandiriyor bende. Ayrica her an dusecekmis hissi veriyor :) Tulden askilar hem romantik, hem kibar :)) Bence :) Yine de uzerinde denemen lazim, ne yakisir belli olmuyor.

Ozguranne dedi ki...

Gelinlik seçerken uğraşmış biri olaraktan hemen yorum yazayım dedim.
Straplezi sevmiyorum, bazen çok yakıştığı oluyor, ancak genelde düştü düşecek hissi, zıplayan gelinlerle birleşince gereksiz stres kaynağı. Hafif göğüs dekoltesi sırt dekoltesiyle birleşince çok hoş oluyor bence. Arka geniş v gibi gelebilir, sevimli düğmelerle birleştirilebilir.

Üstteki modelin göğüs ve askı kısmı hoş bence. Yalnız yine kişisel fikrim, vücut tipine de bağlı ama dar kısmın çok kalçalara inmesi o kadar güzel gözükmüyor bence. bu biraz göğüs, bel, kalça oranıyla da ilgili. Kalçasız kadınlara yakışabilir belki ama yine de no.

Askılar bence şık. Biraz daha pomiş olması süper bence. Saç ve duvak önemli, eğer güzel bi sırt dekoltesi olacaksa duvak iptal olabilir? Saçı illa tepede topuz yapmaya çalışıyor kuaför aman diyim herkesin yüzüne yakışmıyor. Bana ispanyol yapmışlardı çok güzel olmuştu:)Seçenek sunma adına söyliyim dedim.

Boyaya gelince... Aman diyim boyayı duvarda görmeden almayın, çünkü katalog renkleri yalan. Eski evin duvarlarını iki kere bordoya boyattım, ikinci de gidip rengi gözümün önünde karıştırttım. Ya da güvnece isteyin ton için. Güvendik boyacıysa tabi biliyodur. Fazla mı karıştım. Ohoo gelin gerdüm karıştım da hayatımda bir level daha atladım sanırım:)

kusura bakmazsın artık:P
sevgiler, rüya gibi geçsin düğününüz... müzik seçimini sona bırakmayın. (bak duramadım)

Yazmak iyidir... dedi ki...

Esracım;
Straples gelinlik görmekten şahsen acayip sıkıldığım için böyle bir modello bulup beğenmiştim. Denediğimde gördüm ki, straples kötü durmadı bende, bi de gelinlikçiler son 2 senedir şöyle bir buluş etmişler: Gelinliğin üst kısmı eskiden fermuarlı iken, şimdi aynen 14.Luvi kadınlarının giydiği korseli-ipli yönteme dönmüşler. Yani hiiç bana göre dikilmemiş modelleri denediğimde de, uygun şekilde sıkıldığında cuk oldu. Fermuarlı elbiseler kızcağızlar zayıfladıkça üzerlerinden düşeyazıyor. Bu korselilerin düşmesinin mümkünatı yok, öylesine rahat. Ama hoplarken rahatsız edici bir görüntü verebilir mi bilemedim, hiç hoplamadım denerken :P

Özgürcüm,
Hafif göğüs&sırt dekoltesi karışımının süper bişey olduğuna katılıyorum. Elbisenin sırtını biraz daha oydurup, tülle yarı yarıya saklamak da hoş olabilir gibi geldi bana.

Yarım balık denen bu modeli giymemi bir gelinlikçi önermişti, vücut tipime bakarak. Hakkaten denedim, beni bütün büyük ve kocaman etekli gelinliklerden daha zayıf gösterdi. Yani büyük giyince daha büyük görünüyorum, tuhaf bir şekilde. Kalçalarımın tam genişlemeye başladığı yerden de etek açılınca, hem yürürken rahat olmuştu hem alt taraf kamufle oldu.

Saç&makyaj konusunu hep atladığımı farkettim geçen gün ve tutuştum. Çıkarılabilir bir duvakla opsiyonlarımı artırmayı planlıyorum şimdilik. 2 kez gelinliği giymem gerekeceğinden, saçı birinde açık birinde toplu yapabilirim de dedim. Her an değişebilir ama bu fikrim :/

Müzik. Çok haklısın. Ancak toparlarım o kadar müziği. Şimdiden çalışmaya başlamam lazım...

Ozguranne dedi ki...

Piskopata sardım ben, ozguranne@gmail.com'a mail atarsan sana kendi fotolarımdan yollarım:)

'gönül telim' dedi ki...

bencede artık straplesler baydı, kimi görsek kime baksak aynı straples gelinlikler vs. askılarda tülden oldugu için zengin göstermiş :) ve çok sıradan askılardan değil.. arka modelide güzel ama bazı gelinlikler herkeste güzel duurmuyor bu resim muhtemelen 36 bedendir, kolay gelsin size :)

bende bi kaç defadır bakıyorum sizin blogunuza rica edince yorum yazma ihtiyacı hissettim :)

Yazmak iyidir... dedi ki...

Arkadaşlaaar!
Yorum bırakan ve oturup benim bu derdimi düşünenlere çoook teşekkürler :D
Şimdi şöyle birşey oldu: Ben gelinliği diktirmeyi düşündüğüm yere dün akşam tekrar gittim. Yanıma kuzenimi ve yakın arkadaşım Marie'yi de alarak. Acil durum çağrısı yaptım onlara, evet. Sağolsunlar, hemen koştular.
Kadın dedi ki, straples mi askılı mı, arkası korseli mi yoksa düğmeli mi, bunların hepsine dikim sırasında provalar esnasında karar vereceksin. Hepsini teker teker uygulayıp göstericez sana (Gerçek mi rüya mı bu?!) Bütün bu kararları bir günde vermene gerek yok!!!
Neyse ben bunu duyunca çok rahatladım. En azından görüp seçebileceğim. Sizi de bu süreçte bilgilendiririm :)
Ha yakışma konusunda, kuzen ve Marie'nin dediği, her iki model de yakışıyor. Evet onlar da straplesden baymışlar. Ve tül askı çok zarif, hiç de kalabalık görünmüyor deyorlar.
Tekrar teşekkürler, öpüyorum sizleri!

Öykücü dedi ki...

Karar vermene sevindim:) Straples ben de sevmiyorum,gelinlik daha kapalı olmalı bence.Tül askı kesinlikle çok hoş.Ve elbette pırıltı.

:) Blogda senin için bir şey var bir göz atarsın.Bu arada 'siz'den 'sen'e geçtim uzun süredir okuyoruz birbirimizi bir parça daha samimi olabiliriz,di mi:))

Sevgiler..

Ezgynin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
xxx dedi ki...

merhaba, derin sırt dekolte tavsiye derim.. kalın danteli askılar çok romantik ve şık..straplez biraz demode gibi.. uzun kuyruğu unutmayın..ben kendi gelinliğimin modelni kemdim oluşturdum. kendi vücut tipime göre ve sevdiğim tarzda.. deneyebilirsin.. buna göre bir çalışma yapabilirler.. kolay gelsin..

İzleyiciler